donderdag

Vrachtwagen Avontuur

Hoi hoi,


We zijn tijdens de les techniek vrachtwagens gaan bezoeken.We hebben veel interessante weetjes over vrachtwagens te weten gekomen.Twee mannen hebben ons meer informatie aangeleerd over het voertuig.



 bv:een giftige vloeistof moet vervoeren moet je zorgen dat de grote tonnen waar de vloeistof inzit stevig staan zodat  ze niet kunnen omvallen.

Daarvoor heb je wel wat materiaal nodig onderanderen 2 antislipmatjes om de tonnen niet te laten bewegen.



Je hebt ook sjorbanden nodig en een speciale haak om het touw aan te spannen.





 







Hoe bestuur je een vrachtwagen en hoe ga je ermee om?


Nu komen jullie te weten hoe je met een vrachtwagen omgaat.
Een vrachtwagen bezit heel wat apparaten.Elk apparaat heeft dan ook zijn functie.Zo heb je een apparaat dat jullie zeker allemaal kennen namelijk de GPS, je hebt er ook één waarop je kant zien hoeveel brandstof je nog hebt maar ook hoeveel je verbruikt hebt.
Er is ook een soort camera aan de zijkant van de vrachtwagen en binnen in de vrachtwagen kan je het beeld dan zien.Het kan je helpen te zien of er geen mensen staan want een vrachtwagen is ook wel 4 m hoog dus je hebt een slecht beeld aan de voor,zij en achterkant  de vrachtwagen.
Pas dus op en ga niet vlak voor of aan de zijkant van de vrachtwagen staan want de chauffeur kan je NIET zien.Wil je toch zeker zijn dat je veilig staat zwaai dan even naar de chauffeur en als hij/zij terug zwaait dan betekent dat dat hij je kan zien.Je kan best achter de vrachtwagen blijven behalve als hij achteruit rijdt natuurlijk.



Een vrachtwagenchauffeur  neemt ook liever een omweg van ongeveer een uurtje langer rijden dan vier uur in de file staan.Dat is normaal want als je in de file staat verbruik je brandstof maar je gebruikt hem niet.Zorg er ook voor dat je niet door al te veel gebergte moet.Op een autosnelweg waar een normale auto ongeveer 120 km per u mag rijden mag een vrachtwagen maar 90 km per u rijden.Op een gewone drukke baan mag een auto 90 km per u een vrachtwagen mag daar maar 60 of 50 km per u.




meer informatie op http://www.startruck.be/



Dounia,Femke,Ahmed,Ferad






-



1 opmerking:

  1. Ik heb van jongs af aan op de vrachtwagen willen rijden. Lange ritten, liefst naar het buitenland. Machtig mooi. Leuk dat er op zo'n jonge leeftijd al kennis gemaakt wordt met vrachtwagentechniek!

    BeantwoordenVerwijderen