donderdag

trap het af




hey iedereen hier zijn we weer


bij dit hoofdstuk hebben we geleerd over veiligheid op de fiets en en waarom het beter is met te fiets ergens naartoe te gaan . we hebben hier een leuke site www.traphetaf.be/.
Je kunt van alles over het verkeer daar vinden.En ook een test doen.
Das niet de enigste ding wat we deze periode gedaan hebben.
We hebben ook meer info gekregen over verkeersborden.Wisten jullie dat er verschillen soorten borden zijn.
-
gevaar borden
-
verbodsborden
-
gebodsborden
-
aanwijzingsborden
-
voorrangsborden
er zijn ook intrinsieke kenmerken BV
-
verbodsborden   rond   zwarte pictogram rode rand
-
waarschuwingsborden   driehoekig
-
gebodsborden   rond
reddingsborden      rechthoekig of vierkant    
-
brandbestrijding    rechthoekig of vierkant     wit pictogram
verbodsborden





Vrachtwagen Avontuur

Hoi hoi,


We zijn tijdens de les techniek vrachtwagens gaan bezoeken.We hebben veel interessante weetjes over vrachtwagens te weten gekomen.Twee mannen hebben ons meer informatie aangeleerd over het voertuig.



 bv:een giftige vloeistof moet vervoeren moet je zorgen dat de grote tonnen waar de vloeistof inzit stevig staan zodat  ze niet kunnen omvallen.

Daarvoor heb je wel wat materiaal nodig onderanderen 2 antislipmatjes om de tonnen niet te laten bewegen.



Je hebt ook sjorbanden nodig en een speciale haak om het touw aan te spannen.





 







Hoe bestuur je een vrachtwagen en hoe ga je ermee om?


Nu komen jullie te weten hoe je met een vrachtwagen omgaat.
Een vrachtwagen bezit heel wat apparaten.Elk apparaat heeft dan ook zijn functie.Zo heb je een apparaat dat jullie zeker allemaal kennen namelijk de GPS, je hebt er ook één waarop je kant zien hoeveel brandstof je nog hebt maar ook hoeveel je verbruikt hebt.
Er is ook een soort camera aan de zijkant van de vrachtwagen en binnen in de vrachtwagen kan je het beeld dan zien.Het kan je helpen te zien of er geen mensen staan want een vrachtwagen is ook wel 4 m hoog dus je hebt een slecht beeld aan de voor,zij en achterkant  de vrachtwagen.
Pas dus op en ga niet vlak voor of aan de zijkant van de vrachtwagen staan want de chauffeur kan je NIET zien.Wil je toch zeker zijn dat je veilig staat zwaai dan even naar de chauffeur en als hij/zij terug zwaait dan betekent dat dat hij je kan zien.Je kan best achter de vrachtwagen blijven behalve als hij achteruit rijdt natuurlijk.



Een vrachtwagenchauffeur  neemt ook liever een omweg van ongeveer een uurtje langer rijden dan vier uur in de file staan.Dat is normaal want als je in de file staat verbruik je brandstof maar je gebruikt hem niet.Zorg er ook voor dat je niet door al te veel gebergte moet.Op een autosnelweg waar een normale auto ongeveer 120 km per u mag rijden mag een vrachtwagen maar 90 km per u rijden.Op een gewone drukke baan mag een auto 90 km per u een vrachtwagen mag daar maar 60 of 50 km per u.




meer informatie op http://www.startruck.be/



Dounia,Femke,Ahmed,Ferad






-



woensdag



Stopmotion filmpje



hey iedereen raad is wat we vandaag in de klas hebben gemaakt iets kij tof
wij hebben een stopmotion filmpje gemaakt. Een stopmotion is een filmpje wat gemaakt word door veel fotos achter elkaar te trekken met kleine bewegingen van het voorwerp
Het is echt leuk je kunt het ook zelf proberen.
Je pakt je fototoestel en je maakt foto's van je voor werp terwijl je je voorwerp stap per stapje beweegt om een heel goeie stopmotion filmpje te maken moet je 25 shots per seconden maken dan ben je een prof in stopmotion filmpje hopelijk vind je deze stopmotion filmpje leuk

donderdag

Ergonomie

                               Ergonomie


Hey iedereen we gaan jullie vandaag een lesje leren.Over ergonomie leuk he.
Maar ergonomie is hoe je voor de computer zit bv,zorg dat je je met je voeten op de grond kunnen en de schermhoogte moet mooi in het midden van je oog vallen.Laat ongeveer 15 cm tussen jou en je toetsenbord.en zo verder ergonomie is dus de houding die je maakt wanneer je voor de computer zit.

maandag

WELCOME!

hoi hoi wij zijn Dounia(13)Femke(13)Ahmed(14) Ferhat(13). Wij zitten op piustien.Onze hobby's zijn paardrijden voetbal slapen en basketbal.We maken deze blog voor techniek om te laten zien wat we doen in de klas.hopelijk gaan we leuke projecten doen en veel op de pc werken.

hi hi we are Dounia (13) Femke (13) Ahmed (14) Ferhat (13). We sit on piustien.Our hobbies are horse riding and football sleep basketbal.We make this blog for technology to show what we do in the klas.Hopefully we do fun projects and much work on the PC.






hallo hallo wir sind Dounia (13) Femke (13) Ahmed (14) Ferhat (13). Wir sitzen auf piustien.Onze Hobbys sind Reiten und Fußball Schlaf basketbal.We machen dieses Blog für Technik zu zeigen, was wir in der klas.hopelijk wir Spaß Projekte und viel Arbeit auf dem PC zu tun.

您好您好,我们是杜尼(13)Femke(13)艾哈迈德Ferhat(13)(14)。 ,我们坐在piustien.Onze爱好是骑马和足球的睡眠basketbal.We使这个博客技术在我们做的klas.hopelijk,有趣的项目和大量的工作在电脑上显示我们做什么。